Mrkonjićka Manjača na licitaciji

M. M.
Mrkonjićka Manjača na licitaciji

BANjA LUKA - Imovina i nekretnine DIP "Manjača" Mrkonjić Grad u kojoj je sproveden stečaj, izlicitirane su na licitaciji održanoj u petak u Osnovnom sudu u Banjoj Luci za 1.553.831,60 maraka.

Imovina je ranije procijenjena na 4.661.000 maraka.

- U roku od 30 dana kupac treba da uplati postignutu cijenu, umanjenu za depozit. Nakon toga on postaje vlasnik DIP "Manjača" Mrkonjić Grad - rekao je stečajni upravnik u DIP "Manjača" Mrkonjić Grad Vlajko Gurešić.

Naglasio je da je ovo četvrta licitacija za prodaju imovine nekretnina i opreme.

- Na licitaciji smo imali samo jednu ponudu i ponuđač je želio da ostane anoniman. On je ranije uplatio depozit od 50.000 maraka, što su bespovratna sredstva. Odbor povjerilaca donio je odluku da se imovina ne smije prodati ispod jedne trećine od procijenjene vrijednosti i tako je učinjeno - rekao je Gurešić.

On kaže da mu je drago što je "Manjača" prodata, jer vjeruje  da će preduzeće najvjerovatnije nastaviti sa istom djelatnošću i da će zaposliti veliki broj radnika.

Gurešić kaže da će prodaja fabrike biti proglašena uspješnom tek kada kupac bude platio izlicitiranu cijenu.

Ukupna dugovanja DIP "Manjača" su oko šest miliona maraka. Iz stečajne mase stečajni upravnik očekuje isplatu oko jedne trećine obaveza prema povjeriocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana