Moguće uvođenje i kontramjera

Glas Srpske
Moguće uvođenje i kontramjera

PODGORICA - Usvajanje zakona o zaštiti domaće proizvodnje u Parlamentu BiH moglo bi da dovede do toga da se ovaj problem rješava pred arbitražom CEFTA, a kao krajnja posljedica mogao bi dovesti i do uvođenja kontramjera pod pritiskom privrednika, prenijela je Srna.

To je jedan od sedam zajedničkih stavova sa sastanka koji je sa ambasadorima država potpisnica CEFTA sporazuma imao predsjedavajući CEFTA, crnogorski ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović i šef Misije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopold Maurer. U ime BiH, sastanku je prisustvovao ambasador u Podgorici Branimir Jukić.

Na sastanku je istaknuto da "stavljanje zakona o zaštiti domaće proizvodnje u BiH na dnevni red Parlamentarne skupštine nije prethodila obavezna procedura prethodnih bilateralnih konsultacija sa članicama CEFTA na koje se mjere odnose, niti je o tome informisan Zajednički komitet CEFTA".

Jukić je učestvujući u radu sastanka naglasio da BiH "poštuje sve međunarodne ugovore i sporazume koje je potpisala".

Gvozdenović je uručio pismo Jukiću i tražio od njega da prenese Parlamentu BiH stavove sa sastanka u Podgorici.

Maurer je istakao da bi donošenjem zakona o zaštiti domaće proizvodnje BiH značajno ugrozila strane investicije i pozvao vlasti u Sarajevu da nađu rješenje tog pitanja sa ostalim članicama CEFTA sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana