MMF-u više od 430 milijardi dolara

Agencije
MMF-u više od 430 milijardi dolara

Meksiko Siti - Grupa 20 razvijenih ekonomija (G20) mogla bi da doprinese Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) sa više od 430 milijardi dolara, rekao je domaćin Samita G20 predsjednik Meksika Felipe Kalderon.

- Mislim da će biti veća kapitalizacija - rekao je Kalderon u Los Kabosu, gdje će se danas i sutra održati Samit G20, prenijele su agencije.

G20 se na Samitu u aprilu obavezala da će doprinijeti sa 430 milijardi dolara MMF-u radi borbe protiv širenja dužničke krize u zemljama evrozone.

Rusija još nije odlučila o iznosu svog učešća.

Zamjenik ruskog ministra finansija Sergej Storčak rekao je ranije da će finansijska učešća biti dogovorena na samitu u Los Kabosu.

Ministar finansija Anton Siluanov rekao je da će Moskva učestvovati sa najmanje 10 milijardi.

Njemački kancelar Angela Merkel rekla je ranije da će kriza evrozone i uloga Njemačke u njoj vjerovatno dominirati samitom  G20, na kom će se raspravljati o stanju svjetske ekonomije.

- Dužnička kriza evrozone će biti glavna tema na samitu. Naša zemlja će se naći u centru pažnje. To je činjenica, sve oči su sada uprte u Njemačku zato smo smo najveća evropska ekonomija i najveći izvoznik - rekla je Merkelova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana