Mišković prodaje Maksi markete

Glas Srpske
Mišković prodaje Maksi markete

BEOGRAD - Srpski biznismen Miroslav Mišković, koji se nalazi na čelu "Delta holdinga", planira da proda trgovinski lanac "Delta maksi" jednoj belgijskoj kompaniji, saznaje B92.

Poslije informacije da su finalizovani pregovori sa belgijskom "Delhauze group", koja bi trebalo da preuzme većinski paket akcija u "Maksiju", a koju je objavio jedan novosadski dnevnik, iz kompanije "Delta" saopštili su da "nijedan potencijalni partner nije u završnim pregovorima".

Novosadski list navodi da je belgijska kompanija na korak do preuzimanja 51 odsto akcija "Maksija".

- Nova Miškovićeva strategija biće ulaganja i razvoj prvenstveno "Delta agrara" koji će svoje potencijale da usmjeri ka tržištu Rusije - navodi list, prenosi B92.

Izvor lista potvrđuje da je za najveći trgovinski maloprodajni lanac u Srbiji bio zainteresovan austrijski "Interšpar" i francuski "Kerfur", ali da je najbolja ponuda postignuta u pregovorima sa belgijskom grupom koja u vlasništvu drži i poznati lanac hipermarketa "Cora" i lanac supermarketa "Match".

U saopštenju "Delte" potvrđeno je da je više investicionih fondova i multinacionalnih kompanija zainteresovano za ulazak u vlasničku strukturu "Delta maksija" i da je "Delta" dobila nekoliko ponuda, ali se ističe da nijedan potencijalni partner nije u završnim pregovorima.

- Nijedan potencijalni partner nije u završnim pregovorima, niti je na korak do ulaska u vlasništvo "Maksija", a posebno ne na korak do većinskog paketa - istakli su iz Miškovićeve kompanije.

"Delta maksi" je najveći trgovinski lanac u Srbiji, koji u okviru "Delta maksi grupe" na tržištima Srbije, Bugarske, Crne Gore i BiH posluje sa 500 maloprodajnih prehrambenih objekata. "Delta maksi grupa" u ovoj godini, dodaju na B92, očekuje prihod od 1,74 milijarde evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana