Mirko Tuš najbogatiji Slovenac

Glas Srpske
Mirko Tuš najbogatiji Slovenac

LjUBLjANA - Vlasnik slovenačkog trgovačkog lanca "Tuš" Mirko Tuš i ove godine je najbogatiji Slovenac, sa imovinom procijenjenom na 196,2 miliona evra, pokazalo je istraživanje magazina "Menadžer".

Tušov udio u "Tuš Holdingu", navodi "Menadžer", ove godine vrijedi za 42 odsto manje nego lani i polako se smanjuje pod teretom dugova, prenijele su agencije.

Drugi na listi najbogatijih ljudi u Sloveniji je Igor Lah, koji je stekao bogatstvo kupovinom i prodajom firmi tokom prelaska Slovenije na tržišnu ekonomiju. Njegovo bogatstvo je u posljednjoj godini smanjeno za 31 odsto, na 166,5 miliona evra.

Treći najbogatiji Slovenac je Darko Horvat, koji kontroliše grupaciju za trgovinu akcijama "Aktiva holdings", sa sjedištem u Holandiji. Imovina Horvata procijenjena je na 112,8 miliona evra.

Istraživanje magazina "Menadžer" pokazalo je da je kriza i u protekloj godini nastavila da uzima danak slovenačkim bogatašima, pa je ukupna vrijednost imovine 100 najbogatijih Slovenaca pala za 20 odsto za dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana