Minimalni prihodi od koncesija

M. Č., Foto: A. Čavić
Minimalni prihodi od koncesija

Banjaluka - Dosadašnji efekti izdatih koncesija u Republici Srpskoj su nezadovoljavajući, naplata prihoda od koncesionih naknada je minimalna i to je nedopustivo u narednom periodu.

Rekao je to danas premijer RS Aleksandar Džombić poslije tematske sjednice Vlade na kojoj je razmatran Prijedlog zakona o koncesijama, kao i informacija o stanju u oblasti koncesija.

Džombić je rekao da je dio problema naslijeđen 2006. godine od prethodne Vlade kada je zatečeno više od 100 izdatih koncesija za mini hidreolektrane kompanijama koje nisu kredibilne i koje nemaju kapital.

On je istakao da će se u narednom periodu nastaviti sa raskidanjem ugovora sa koncesionarima koji ne poštuju ugovorene obaveze.

- Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva zaduženo je da u roku od 60 dana uputi u procedru novi Nacrt zakona o koncesijama, kako bi do kraja godine bio usvojen prijedlog ovog zakona. Sva ministarstva su zadužena da analiziraju postojeće ugovore i da, ukoliko za to postoje uslovi, raskinu ugovore sa koncesionarima i traže naplatu štete sa ciljem da oslobodimo prirodno bogatsvo koje smo dali u koncesiju za novog investitora - kazao je Džombić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana