Milošević: Vjerujemo Vladi da će sačuvati radna mjesta

Agencije
Milošević: Vjerujemo Vladi da će sačuvati radna mjesta

Istočno Sarajevo - Predsjednik Izvršnog odbora Sindikata preduzeća "Energoinvest – Rasklopna oprema" (RAOP) Istočno Sarajevo Siniša Milošević izjavio je da vjeruje obećanju Vlade Republike Srpske da se intenzivno radi na očuvanju radnih mjesta u ovom preduzeću, javile su agencije.

Milošević je rekao da radnicima najmanje odgovara stečaj, jer se plaše da može doći do totalnog kolapsa i gašenja firme zbog velikog broja ljudi koji nešto potražuju od RAOP-a.

- Jedino što odgovara radnicima jeste da rade i zarade platu - naglasio je Milošević.

On je rekao da su predstavnici Sintikata RAOP-a spremni da se sastanu sa ministrom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željkom Kovačevićem ili sa bilo kim iz Vlade s ciljem pronalaženja rješenja na fonu obećanja koje su radnici dobili, a to je očuvanje radnih mjesta u RAOP-u.

Kovačević: Razmatraju se sve opcije, pa i stečaj

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je da se svakodnevno razmatraju sve opcije u cilju rješavanja problema u preduzeću "Energoinvest – Rasklopna oprema" (RAOP) iz Istočnog Sarajeva, među kojima je i opcija stečaj.

- Svakodnevno tražimo najbolja rješenja za ovo preduzeće. Uvjeren sam da će radnici biti zadovoljni pronađenim rješenjem, iako nas sadašnji menadžment nije uspio uvjeriti da imaju iskrene namjere u vezi sa razvojem RAOP-a - kaže Kovačević.

Podsjetivši da je ovo preduzeće prezaduženo i da nema posla, Kovačević je najavio da će se ići i na radikalne rezove u RAOP.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić 1. novembra razgovarao je sa predstavnicima Sindikata preduzeća RAOP o prijedlozima čiji je cilj trajno rješavanje pitanja ovog preduzeća, s naglaskom na rješavanje statusa radnika.

Tada je dogovoreno da predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Poreske uprave Republike Srpske i Sindikata RAOP-a u narednih sedam dana analiziraju ponuđena rješenja i predlože najpovoljnije, nakon čega bi trebalo da bude održan novi sastanak predstavnika Vlade Srpske i Sindikata "RAOP-a".

Radnicima RAOP-a duguje se oko 3,5 miliona KM, a u ovoj godini dobili su tri akontacije u najvišem iznosu od 250 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana