Miloradu Dodiku uručena Zlatna plaketa

Glas Srpske
Miloradu Dodiku uručena Zlatna plaketa

BEOGRAD - Premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku u petak je u Beogradu, na svečanosti Kluba privrednih novinara Srbije, uručena Zlatna plaketa za ekonomske rezultate koje je Vlada RS postigla s ciljem očuvanja makroekonomske stabilnosti.

Obrazlažući dodjelu plakete, novinar Radio-televizije Srbije Srđan Predojević rekao je da je RS najmanje zadužena zemlja u regionu sa 35 odsto zaduženosti bruto društvenog proizvoda, sa prosječnom zaduženošću po stanovniku od po 1.701 marku, prenijela je Srna.

Predojević je rekao da je u RS u prošloj godini zabilježen rast proizvodnje od 29,6 odsto, a za različite projekte odvojeno je 319 miliona maraka i to za izgradnju hidroelektrane, termoelektrane, autoputa Banja Luka - Doboj i za nabavku aviona za nacionalnu avio-kompaniju.

U Privrednoj komori Srbije premijeru Srpske plaketu je uručio glumac Radoš Bajić, umjetničku sliku uručio mu je novinar TV "Košava" Milomir Marić, a majicu predsjednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Priznanje "Poslovni čovjek godine" za 2009. godinu pripalo je predsjedniku "Centroproizvoda" Beograd Darku Bajčetiću, Zlatna plaketa za privredni potez godine pripala je Dušanu Bajatoviću iz "Srbijagasa", Zlatna plaketa za korporativnu i društvenu odgovornost dodijeljena je kompaniji "Metalac" iz Gornjeg Milanovca, a banka godine je "Eurobank EFG".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana