Milion KM za plate radnika -Čajavec - Centar za kvalitet

Milka Milunović
Milion KM za plate radnika -Čajavec - Centar za kvalitet

BANjA LUKA - Radnici banjolučkog preduzeća "Čajavec - Centar za kvalitet" zadovoljni su rezultatima stečaja, jer je od prodaje nekretnina do sada zarađeno 1.099.358 maraka, izjavila je predstavnik radnika u Odboru povjerilaca Angelina Buzadžija.

Ona je navela da će novac biti utrošen za isplatu višeg isplatnog reda, odnosno za isplatu plata za 33 radnika ovog preduzeća.

- Odluku o isplati plata radnicima Odbor povjerilaca donijeće na sjednici koju smo planirali da održimo do kraja marta - rekao je stečajni upravnik "Centra za kvalitet" Savo Ševaljević.

Dodao je da je licitaciji održanoj 12. marta u Osnovnom sudu u Banjoj Luci preduzeće ponuđeno u pet odvojenih cjelina po cijeni koja je za 50 odsto manja od početne vrijednosti kapitala.

Kompanija "Sloboprom" iz Lončara kupila je dio nekretnina za 246.600 KM, Fakultet za poslovne studije kupio je imovinu vrijednu 391.658 maraka, dok je privatna pekara "Tadić" za 461.100 KM kupila kuću koja se nalazi izvan fabričkog kruga i vlasništvo je "Centra".

Preduzeće povjeriocima duguje 1,6 miliona maraka, dok je imovina fabrike u stečaju procijenjena na oko 1,8 miliona maraka.

- Nakon održavanja sjednice Odbora povjerilaca i isplate obaveza prema radnicima, zakazaću novu licitaciju, jer još nije prodat dio imovine koji je procijenjen na 546.090 maraka -naglasio je Ševaljević.

Kapital

Imovinu "Čajavec - Centra za kvalitet" čine poslovni prostori koji se nalaze u "Čajavecu - Naučno-istraživačkom centru" čija je vrijednost 744.990 KM, objekti u naselju Novakovići vrijedni 603.395 KM i meteorološka stanica vrijedna 450.646 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana