Milinić u Monaku predstavio mogućnosti ulaganja u BiH

Srna
Milinić u Monaku predstavio mogućnosti ulaganja u BiH

Sarajevo - Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH /FIPA/ Gordan Milinić održao je danas u Monaku prezentaciju o mogućnostima ulaganja u BiH za investitore iz te zemlje, naglašavajući da je BiH sigurna i profitabilna za strani kapital, sa niskim operativnim troškovima, te čvrsto opredijeljena za evropski put.

Milinić je na poslovnom forumu pozvao poslovne ljude iz Monaka da istraže poslovne mogućnosti koje pruža BiH, a posebno u energetske, te sportske i hotelijerske projekte - oblasti u kojima Monako ima znatna poslovna iskustva.


Pokazan je veliki interes investitora za projekte u BiH, za sektor proizvodnje hrane, bankarstvo i osiguranje, te su održani brojni sastanci na kojima je Milinić detaljnije predstavio poslovni ambijent BiH i investicijske projekte, saopšteno je iz Fipe.

Poslovni forum organizovali su ambasador BiH u Parizu Ivan Orlić i počasni konzul BiH u Monaku Donatele de Filipo Kampioni, te Ekonomska komora Monaka.

Monako je drugi u svijetu po iznosu BDP-a po glavi stanovnika, sa stopom nezaposlenosti od svega dva odsto i najnižom stopom siromaštva u svijetu.

Monako je država sa najviše milionera i milijardera po glavi stanovnika u svijetu. Upravo ta činjenica i činjenica da stanovnici Monaka imaju kompanije širom svijeta bila je polazna osnova za organizivanje foruma.

Uskoro se očekuje dolazak investitora u BiH, da bi se upoznali o potencijalima BiH, vlasnicima projekata i relevantnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana