Milići: Zatvoren sektor “Drvoprerada”, 20 radnika dobilo otkaz

Agencije
Milići: Zatvoren sektor “Drvoprerada”, 20 radnika dobilo otkaz

Milići - Sektor “Drvoprerada” Kompanije “Boksit” iz Milića obustavio je proizvodnju, a 20 radnika dobilo je otkaz, saopštila je danas Služba za odnose s javnošću ove kompanije, prenose agencije.

Predsjednik Kompanije Rajko Dukić rekao je da je ovaj potez uslijedio jer je Sektor permanentno iskazivao gubitke, koji su prvenstveno posljedica visokih cijena ulaznih sirovina, poreza, doprinosa i drugih dažbina, te niskih cijena robe na tržištu.

On je istakao da je u Sektor uloženo oko četiri miliona KM vlastitog i novca Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

- Kupovinom savremene opreme i usavršavanjem kadrova, od nekadašnje devastirane i propale pilane “6. avgust” napravili smo industrijski kapacitet koji, u tehnološkom i organizacionom smislu, može da služi za primjer - rekao je Dukić.

Ove napore “Boksitovog” menadžmenta, prema njegovim riječima, nisu pratili odgovarajući koraci ka poboljšanju privrednog ambijenta od kojeg zavisi rad drvoprerađivača.

Dukić je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci komentarisao stanje u Javnom preduzeću “Šume RS”, te izrazio očekivanje da će Vlada djelovati efikasnije kada je riječ o sređivanju stanja u javnim preduzećima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana