Milići: Otvorena farma koka nosilja

Agencije
Milići: Otvorena farma koka nosilja

Milići - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednica Vlade Željka Cvijanović i predsjednik kompanije "Boksit" Rajko Dukić otvorili su u Milićima farmu za uzgoj koka nosilja, u okviru kompanije "Boksit" A.D. Milići.

U izgradnju farme na površini od 2.930 metara kvadratnih investirano je više 2.666.000 milina KM. Kapacitet farme je 250.000 koka nosilja, a sadašnja prizvodnja od 70 miliona komada konzumnih jaja biće povećana na 90 miliona.

Dodik je istakao da je ovaj proizvodni pogon osvježavajući primjer poslovnog angažmana kompanije koja misli i o lokalnom razvoju, a ne samo pozicioniranju vlastitih profita, dodavši da je kompanija "Boksit" poznata po tome. Predsjednik Srpske je naveo i da je saznao da su plate ovdje duplo veće, nego na početku godine.

Premijerka Cvijanović je istakla da ovo što je urađeno u Milićima prevazilazi lokalne i reginalne okvire, jer svako radno mjesto koje se zadrži ili otvori mnogo znači za Republiku Srpsku. Ona je istakla i važnost poslodavaca koji uplaćuju doprinose.

Dukić je istakao da je u farmu instaliran savremeni sistem nadzora i kontrole proizvodnje jaja. Prema njegovim riječima, naredni porojekat "Boksita" je fabrika za proizvodnju kartonske ambalaže i pakovanje, čime bi ovaj sistem bio kompletiran.

Naveo je i da je jedan od vodećih kupaca konzumnih jaja partner iz Crne Gore, kao i da "Boksit" postaje apsolutni proizvođač konzumnih jaja, ne samo u BiH, nego i u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana