Mihajlović: Javna tajna da je bilo korupcije u preprodaji struje

Agencije
Mihajlović: Javna tajna da je bilo korupcije u preprodaji struje

Banjaluka - Javna je tajna da je, uz posredovanje trgovaca, bilo korupcije u preprodaji struje između Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, izjavila je za banjalučki portal "energetikars.com" ministar energetike, razvoja i zaštite životne okoline u Vladi Srbije Zorana Mihajlović.

 "Posrednici u energetici vrlo često mogu da dovedu do ozbiljnih problema. Troškovi za preduzeća znaju da budu mnogo viši, da ne govorimo o korupciji prilikom prodaje struje koja je svima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori vec dobro poznata", ističe Mihajlović.

 Prvi put poslije niza godina Elektroprivreda Republike Srpske i Elektroprivreda Srbije imaju direktne ugovore o isporuci električne energije.

 Mihajlović naglašava da je sadašnji odnos između Elektroprivrede Srbije i Elektroprivrede Republike Srpske zasnovan na vrlo jasnom ugovoru.

 "Nismo sklopili dogovor direktnom pogodbom, već se Elektroprivreda Srbije pojavila na javnom tenderu, jer nismo željeli da neko kaže da je bilo favorizovanja. Kada ove godine, uobičajeno u novembru i decembru, u Srbiji dode do nestašice struje mi ćemo imati već obezbijeđenu električnu energiju, a koju nećemo dobijati preko posrednika", istakla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana