Menadžment Medicinske elektronike raskinuo ugovor o zakupu Dijagnostičkom centru

Vedrana Kulaga
Menadžment Medicinske elektronike raskinuo ugovor o zakupu Dijagnostičkom centru

BANjA LUKA - Menadžment Dijagnostičkog centra Banja Luka prema Sporazumu o raskidu ugovora o zakupu prostorija i opreme sa "Medicinskom elektronikom" bio je obavezan da do 30. januara iseli opremu iz objekta "C", što nisu uradili.

Rekao je ovo "Glasu Srpske" predsjednik Upravnog odbora "Medicinske elektronike" Zoran Blaženović.

Dodao je da je Sporazum o raskidu ugovora sa menadžmentom Dijagnostičkog centra potpisan u decembru 2009. godine, te da su oni 10. januara izgubili pravo na korišćenje prostorija u "Medicinskoj elektronici".

- Menadžment Dijagnostičkog centra bio je obavezan da u roku od 20 dana iseli opremu iz naših prostorija i organizuje djelatnost na drugoj lokaciji. Oni nisu ispoštovali Sporazum, pa je prema odluci Upravnog odbora juče zabranjen ulazak zaposlenima u prostorije "Medicinske elektronike" - objasnio je Blaženović.

On je kazao da su "Medicinska elektronika" i Dijagnostički centar imali ugovor o zakupu za korišćenje objekta "C", koji je istekao u oktobru prošle godine i koji nije obnovljen.

Predsjednica sindikalne organizacije Dijagnostičkog centra Tatjana Kurbalija tvrdi da je uprava "Medicinske elektronike" juče fizički spriječila radnike Centra da uđu na svoja radna mjesta.

Ona tvrdi da se to dogodilo jer je oko 40 zaposlenih u ovom Centru pokrenulo zahtjev za stečaj "Medicinske elektronike" koju je prošle godine kupio banjolučki biznismen Mile Radišić.

Tvrdi da menadžment nije obavijestio radnike Centra o tome da treba da isele iz prostorija koje je Upravni odbor 18. januara dao u zakup "Telekomu Srpske".

- Mi od "Medicinske elektronike" potražujemo sredstva za devet godina neuplaćivanih doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje - kaže Kurbalija.

Osnovni sud

U banjolučkom Osnovnom sudu potvrdili su "Glasu Srpske" da su radnici Dijagnostičkog centra Banja Luka u petak, 29. januara podnijeli zahtjev za pokretanje stečajnog postupka.

- Radnici su kao razlog pokretanja stečaja naveli platežnu nesposobnost "Medicinske elektronike", jer su svi računi preko kojih se vrši poslovanje blokirani, te ne mogu da namire svoja potraživanja - rekli su u Osnovnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana