Međunarodni sajam “Grames-Demi 2022” ispunio očekivanja: Udareni temelji velikih poslova

Jana Kezić
Međunarodni sajam “Grames-Demi 2022” ispunio očekivanja: Udareni temelji velikih poslova

BANjALUKA - Međunarodni sajam građevinarstva i elektromašinske industrije i inovacija “Grames-Demi 2022”, nakon dvije godine okupio je više od 70 izlagača, a posjetioci su na “Banjalučkom velesajmu” mogli pronaći bogatu ponudu najsavremenijih materijala, mašina, alata i uređaja.

Sajmovi su u svijetu prepoznati kao jedino mjesto gdje se određena industrijska grana i svi njeni aspekti mogu okupiti na jednom mjestu, od proizvodnje do ponude i potražnje.

Direktor “Banjalučkog velesajma” Dragoljub Bojanić rekao je za “Glas Srpske” da je 70 okupljenih izlagača u periodu od 16. do 19. marta nakon dvije godine pauze veliki uspjeh.

- Izlagači su dolazili iz RS, FBiH ali i zemalja iz okruženja odnosno Hrvatske, Slovenije, Srbije - rekao je Bojanić i dodao da je predstavljena ponuda proizvođača iz Kine, Japana i Rusije.

Dodao je da je ovogodišnji sajam održan pod pokroviteljstvom Vlade RS, odnosno Ministarstva privrede i preduzetništva kojima zahvaljuje na podršci.

- Ovaj put smo imali organizovan nastup privrednika preko Privredne komore RS, Zanatsko-preduzetničke komore RS i Privredne komore Tuzla. Na ovogodišnjem sajmu dodijelili smo dvije nagrade u građevinarstvu i u elektromašinskoj industriji. Zlatom su nagrađene firme “TEI MC” iz Banjaluke i “MOSER-DIS” iz Prnjavora, a zahvalnice za učešće dobili su svi ostali izlagači - rekao je Bojanić.

Objasnio je da je u okviru sajma, po prvi put, održana i konferencija na temu uređenja okoline, dodajući da su reakcije bile pozitivne, te da će to od sada postati tradicija.

- Na ovaj specijalizovani sajam dolazili su isključivo poslovni ljudi. Iz razgovora sa izlagačima došao sam do saznanja da su oni zadovoljni, jer su sklopili dosta ugovora, a prodano je mnogo i građevinskih mašina - rekao je Bojanić. Dodao je da sigurno u posljednjih 10 godina nije bila bogatija i sadržajnija ponuda, kada je u pitanju građevinska mehanizacija. Izuzetno je važno, kako je kazao, da se ovakvi sajmovi održavaju, te da im se pridaje na značaju.

- Smatram da je živa riječ presudna kad su u pitanju dogovori oko poslova - kazao je Bojanić. Ove godine po prvi put na sajmu organizovano je nastupio i Savez inovatora RS, koji je imao zapaženu ulogu - rekao je Bojanić.

Iz banjalučke kompanije “TEI MC” koji su regionalni lider u prodaji građevinske mehanizacije, kažu da se na ovaj sajam uvijek rado odazovu, te da već tradicionalno učestvuju.

- Ove godine na sajmu su predstavljene mašine kao što su utovarivač “LuiGong 856H”, bager “LuiGong 922E”, valjak “LuiGong 6612E”, viljuškar “LuiGong CLG2030H”, kao i tri mini-bagera “LuiGong 9035E”, “9018F” i “9027F” iz najnovije “LuiGong F” serije bagera. Pored mašina predstavljena su i dva hidraulična čekića proizvođača “Noahtech AL30DB” i “AL110S”. Nagrada za građevinsku mehanizaciju i prateću opremu “Zlatna libela” dodijeljena je našoj kompaniji - poručili su iz ove kompanije.

“Lorimes”

Dragoljub Bojanić kaže da se veoma raduje najavljenom 25. Sajmu turizma i ugostiteljstva, lova i ribolova i hrane i pića “Lorimes” u novembru.

- Tada budu tri sajamske manifestacije u jednom terminu. Bude zaista lijepo, a posebno želim da zahvalim “Glasu Srpske” na dugogodišnjem praćenju ove manifestacije - rekao je Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana