Marinković: Sindikat Fabrike duvana traži novi kolektivni ugovor

Agencije
Marinković: Sindikat Fabrike duvana traži novi kolektivni ugovor

Banjaluka - Predsjednik sindikalne organizacije Fabrike duvana Banjaluka Miroslav Marinković zatražio je danas izradu novog kolektivnog ugovora, naglasivši da radnici i sindikat žele da učestvuju u daljim pregovorima o sudbini ovog preduzeća, prenose agencije.

Prema njegovim riječima, proces proizvodnje u Fabrici duvana trenutno je sveden na najniže grane, jer je preduzeće staro 124 godine i naći će se na izdisaju ukoliko se nešto ne “prelomi”.

On je dodao da Sindikalni odbor i radnici Fabrike duvana nisu zadovoljni odnosom kompletne vlade i institucija Republike Srpske prema daljoj sudbini ovog preduzeća, jer se resorno ministarstvo nije javno oglasilo, nego se tim pitanjem bavi ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

- Pitamo se da li su to iskrene namjere. Ako jesu, mi to pozdravljamo, ali ako je u pitanju nešto drugo, mi nismo obojeni politički - rekao je Marinković nakon današnje sjednice Sindikata poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske.

On je pozvao sredstva javnog informisanja da pomognu Sindikalnom odboru i radnicima preduzeća da dođu do predsjednika Republike kako bi se aktivno uključio u rješavanje sudbine Fabrike duvana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana