Manje putnika na banjalučkom aerodromu nego prošle godine

Srna
Manje putnika na banjalučkom aerodromu nego prošle godine

BANjALUKA - Sa aerodroma Banjaluka u prvih pola godina letjelo je oko 200.000 putnika, a od destinacija izdvajaju se Memingen, Beč i Bazel, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora "Aerodroma Republike Srpske" Jelena Lekić.

Lakićeva je istakla da je broj putnika u padu u odnosu na isti period prošle godine, navodeći da je tako bilo i u julu jer je avio-kompanija smanjila broj letova.

"Ono što od redovnih linija Aerodrom Banjaluka može da ponudi, obezbjeđuju avio-kompanije `Rajaner`, koji ima najviše linija poput Beča, Stokholma, Memingena i drugih, zatim `Vizer` koji saobraća za Durtmund i Bazel, te `Er Srbija` sa redovnom linijiom Banjaluka-Beograd", pojasnila je Lekićeva.

Ona je navela da letovi za Memingen, Beč i Bazel, za koje se putnici najviše opredjeljuju, saobraćaju tokom cijele godine.

"Kad je riječ o čarter letovima, koji se organizuju u saradnji sa turističkim agencijama, ovo ljeto je bilo uspješno sa letovima za Tursku, Grčku i Egipat", naglasila je Lekićeva.

Kad je riječ o novim destinacijama, ona je napomenula da se istražuje tržište i zainteresovanost, kao i šta to avio-kompanije mogu da ponude.

"Moramo biti svjesni i svojih kapaciteta. Ono što je za nas jako važno jeste da kao međunarodni aerodrom poslovanje uskladimo sa svim evropskim i svjetskim standardima, čemu smo maksimlano posvećeni", napomenula je Lekićeva.

Ona je napomenula da pregovori sa avio-kompanijama oko uvođenja novih linija jako dugo traju, te da je na "Aerodromima Republike Srpske" da obezbijede sve potrebne uslove da kompanija ponudi neke od linija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana