Majkrosoft kupuje Nokiju za 30 milijardi dolara

Glas Srpske
Majkrosoft kupuje Nokiju za 30 milijardi dolara

NjUJORK - Majkrosoft bi za 30 milijardi dolara mogao kupiti odjel "Nokije" za proizvodnju telefona, piše uticajni bloger Eldar Murtazin koji se u tehnološkom svijetu proslavio objavljivanjem povjerljivih informacija moćne finske kompanije.

- 'Nokija' i 'Majkrosoft' su počeli pregovore, mogli bi ih završiti do kraja ove godine. I jednima i drugima jako se žuri - otkrio je Murtazin.

"Majkrosoft" bi kupovinom "Nokije", spekulira bloger, konačno mogao proizvoditi mobilne telefone prema vlastitim željama.
"Majkrosoft" i "Nokija" potpisali su prije mjesec konačni ugovor o partnerstvu koji će rezultirati u novi globalni mobilni ekosistem uz korišćenje dostignuća oba partnera.  Kombinujući svoje snage u područjima hardvera i softvera, intelektualnog vlasništva, partnerstva s distributerima i operaterima, namjeravaju da izgrade jak portfolio Nokija komunikator na Winfoes Phone.

Bloger je nedavno predvidio i prvi objavio da će "Nokija" otpustiti izvršnog direktora Oli Peka Kalasvuoa. 

Krajem 2010. je napisao da će "Nokija" predstaviti novu liniju vindovs mobilnih telefona, da bi šef "Nokije" Stiven Elop dva mjeseca kasnije najavio da "Nokija" kreće u veliki projekt, izradu Windows Phone uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana