Magna preuzima Opel

Glas Srpske
Magna preuzima Opel

Rukovodilac evropskog poslovanja "Dženeral motorsa" Karl-Peter Forster očekuje da će njegova kompanija uskoro prodati svoje njemačko odjeljenje kanadsko-austrijskom proizvođaču auto-dijelova "Magni", prenijeli su portali.

Iako nije precizirao kad bi mogao biti sklopljen ugovor, on je kazao da "bi bilo sjajno kad bi sve bilo dogovoreno do sredine ovog mjeseca". Pojedini izvori su izjavili za Rojters da su posrnuli američki automobilski div i "Magna" kao datum do kojeg bi većinski udio u "Opelu" trebao biti prodat toj kompaniji i njenom ruskom partneru Sberbanku odredili 15. jul.

Njemački magazin "Fokus" u najnovijem broju piše da "Magna", nakon što preuzme "Opel", planira tog auto-proizvođača odvojiti od ostalog poslovanja, a čak razmatra izlistavanje dionica "Opela" na berzi. Iako je kanadska firma u velikoj prednosti u vezi sa zaključenjem te akvizicije, od preuzimanja "Opela" nisu odustale ni druge zainteresovane kompanije.
Kako piše njemački "Fokus" sve je veći broj zainteresovanih  za kupovinu  udjela u proizvođaču luksuznih modela "Poršeu". "Fokus", bez navođenja izvora, navodi da su na ulazak u "Porše" spremni kineski i ruski državni fondovi, a navodno i neki fondovi rizičnog kapitala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana