“Lorimes 2021” sutra otvara vrata posjetiocima: Bogatu ponudu donosi više od 100 izlagača

Jana Kezić
“Lorimes 2021” sutra otvara vrata posjetiocima: Bogatu ponudu donosi više od 100 izlagača

BANjALUKA - “Lorimes 2021”, na kojem će se predstaviti više od 100 izlagača iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, biće otvoren sutra u prostorijama “Banjalučkog velesajma”.

Svečano otvaranje ove tradicionalne manifestacije, koja će trajati tri dana, zakazano je za 12 časova. Radno vrijeme sajma će biti od deset do 19 časova, a u subotu od deset do 16. Direktor “Banjalučkog velesajma” Dragoljub Bojanić istakao je da su na ovogodišnjem sajmu, 24. po redu, kao i ranijih godina objedinjene tri međunarodne manifestacije i to Sajam lova, ribolova, ekologije i sporta, Sajam prehrambene industrije i poljoprivrede, te Sajam turizma i ugostiteljstva.

- Odziv je odličan i imaćemo čak i više izlagača nego pretprošle godine, s obzirom na to da lani nije ni održan zbog korone. Od 105 izlagača ima i novih koji do sada nisu učestvovali - kazao je Bojanić dodavši da je ulaznica jedna marka, a za penzionere, đake i studente ulaz je slobodan.

Kako je istakao, prije pripreme sajma obavili su detaljne razgovore sa Institutom za javno zdravstvo RS i sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, kako bi se rizik od širenja zaraze sveo na minimum.

- Sve ono što su bili zahtjevi da bi se sajam uopšte održao, u potpunosti smo ispunili, a svi ćemo se pridržavati preporučenih mjera. Bilo je veoma teško sve pripremiti, svjedoci smo šta korona čini, ljudi se prijave za učešće i za par dana moraju da otkažu zbog bolesti - kazao je Bojanić.

Predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić istakao je da se ovaj savez svaki put rado odazove na sve manifestacije u regionu, a sa najvećim ponosom na ovu, domaću.

- Predstavićemo se sa osam od 12 regija i štandom Lovačkog saveza RS, jer zbog pandemije nažalost neće moći biti svi prisutni - kazao je Minić.

Činjenica je, kako kaže, da na sajmu već nekoliko godina unazad bude najveći broj lovaca, što svakako utiče na popularnost ove manifestacije.

- Pokazaćemo svima koji dođu na sajam da Lovački savez RS u stopu prati lovstvo na Balkanu, u Evropi pa i i u svijetu - kazao je Minić. Dodao je, da posjetioci sajma kažu da svake godine mogu vidjeti nešto novo, u smislu izgrađenog i urađenog, kao i novih trofejnih vrijednosti, jer svaki novi trofej mnogo toga govori o udruženju u kojem se dobro gazduje.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo trgovine i turizma RS, grad Banjaluka, Lovački savez RS i “Šume RS”. Medijski pokrovitelj manifestacije je “Glas Srpske”.

Značaj 

Savo Minić kaže da održavanje sajmova ima­ ogroman značaj.

- Sajmovi su mjesto gdje se u dan ili dva koncentriše ogromna količina informacija, razmjene se iskustva i ovakve manifestacije su nešto što je izuzetno potrebno organizovati, ne samo sa aspekta lovstva kao privredne grane i njegovog razvoja u najširem smislu, nego upravo i druženja i prikupljanja šarolikih kontakata - rekao je Minić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana