LKQ Corporation objavila rezultate za prvo tromjesečje 2022.: Nestabilno okruženje nije uticalo na planove i kvalitet usluge

J. K.
LKQ Corporation objavila rezultate za prvo tromjesečje 2022.: Nestabilno okruženje nije uticalo na planove i kvalitet usluge

BANjALUKA - LKQ Corporation objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2022. godine koji pokazuju da su ostvarili planove i nastavili sa kvalitetom usluge uprkos problemima koje su izazvali pandemija, inflacija i ostale poteškoće koje je donijela situacija u Ukrajini.

LKQ Europe na području BiH posluje posredstvom SiM Impex kompanije, koja je dio ove velike poslovne mreže postala još 2017. godine. Govoreći o poslovnim rezultatima i uspješnosti koju je ova korporacija ostvarila u prvom tromjesečju 2022. godine, generalni direktor LKQ Europe Arnd Franz rekao je da su veoma zadovoljni organskim rastom prihoda koji je LKQ Europe tim postigao tokom prvog kvartala, a koji je podstaknut prodajom većih količina robe, ali i višim prodajnim cijenama. 

- Aktivno radimo na rješavanju izazova uzrokovanih pandemijom Kovid-19, inflacijom, stalnim prekidima u lancu snabdijevanja i ratom u Ukrajini. Čak i u ovom nestabilnijem tržišnom okruženju, uvjereni smo u našu sposobnost da ove godine postignemo dvocifrene EBITDA marže. Stojimo iza naših kolega u Ukrajini i nastavićemo da im pružamo podršku i pomoć. LKQ nastavlja sa inicijativama za održivost, brinući se o angažmanu zaposlenih, smanjenju emisija i podršci zajednice - rekao je Franz. 

Komentarišući rezultate u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Ukrajini, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji generalni direktor LKQ za centralno-istočnu Evropu Andras Lorincz rekao je da su u regionu CIE tokom prvog kvartala nastavili sa naporima da korisnicima pruže usluge visokog kvaliteta. 

- Uprkos rastućoj inflaciji i troškovima energenata koji su takođe uticali na cijenu robe, uspjeli smo da ostvarimo svoj strateški plan. Zaista smo ponosni na to što većina naših filijala u Ukrajini još uvijek radi, a kolege nastavljaju s predanim radom. Naše misli i srca su uz njih, a mi ih podržavamo koliko možemo - kazao je Lorincz. 

Detaljnije informacije o rezultatima za prvi kvartal nalaze se na linku: LKQ Corporation - LKQ Corporation Announces Results for First Quarter 2022
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana