Ljetne majice za tri, haljine za deset KM

Dragana Keleč, dopisnici
Ljetne majice za tri, haljine za deset KM

Banjaluka - Talas ljetnih sniženja preplavio je prodavnice širom Srpske, pa većina stanovnika ne ostaje ravnodušna pred natpisima "totalna rasprodaja" ili "70 odsto niže cijene", već se odlučuje da kupi neki komad odjeće koji se može pronaći već za tri marke.

Mnogobrojni su i oni koji samo razgledaju izloge, ali kako trgovci ističu, daleko je više onih koji se odluče da nešto pazare, upravo zbog toga jer je sada sve dosta jeftinije.

U prodavnicama "Azel france" u Banjaluci svakodnevno su velike gužve, jer je u toku rasprodaja ljetne odjeće.

- Majice se mogu kupiti po cijeni od tri marke, pantalone za pet, a košulje se kreću od sedam do 12 maraka. Ljetne haljine koštaju oko deset maraka - ističu u ovoj radnji.

I u Robnoj kući "Damjan" istakli su da svakodnevno imaju veliki broj mušterija jer je u toku sniženje i do 70 odsto.

- Mnoge ljetne majice mogu da se kupe po cijeni od 9,90 maraka, topići za čak 6,90, a ljetnje haljine i pantalone po cijeni od 19,90 KM - istakli su u "Damjanu".

Velika sniženja vladaju i u mnogim buticima obuće u Banjaluci, gdje se sandale i papuče mogu kupiti za samo 9,90 maraka.

- U ponudi imamo ljetne sandale i papuče, koje koštaju samo 9,90 KM, a za kojima je zaista velika potražnja - ističu u prodavnici obuće "Retro".

I u većini butika u Doboju u toku je ljetna rasprodaja odjeće i obuće, po cijenama sniženim i do 70 odsto.

U butiku "Mana" sniženje traje već gotovo dva mjeseca i sva roba je jeftinija za oko 60 odsto.

- Ženske majice kratkih rukava sada koštaju 12 maraka, dok su majice na bretele sedam maraka. Dječiji šorcevi se mogu kupiti za šest, a za odrasle za oko 20 maraka. Najviše prodajemo ljetne majice i haljine, koje se mogu kupiti za oko 30 KM - rekla je trgovkinja u dobojskom butiku "Mana".

Sniženje obuće vlada u svim dobojskim radnjama, pa se tako u "Bonelu" kožne sandale mogu kupiti za 29 KM, a sandale-cipele za 49 KM.

Rasprodaje koje su karakteristične za ovo doba godine zahvatile su i prijedorske prodavnice. Trgovci u Prijedoru opredijelili su se da cijenu ponuđene robe snize do 50 odsto, kakav je slučaj sa firmiranom sportskom odjećom i obućom.

Međutim, u mnogim prodavnicama kupci, privučeni natpisom da ima sniženja, uglavnom ne mogu da kupe baš sve što im odgovara po nižim cijenama.

Prijedorčanka Marija M. kaže da su na rasprodaji uglavnom stari modeli patika, kao i konfekcijski brojevi odjevnih predmeta koji su preostali ili su toliko mali da vjerovatno u gradu neće ni naći kupca.

I na izlozima u zvorničkim prodavnicama dominiraju sniženja i sezonske rasprodaje.

U jednom od butika u Zvorniku ističu da je sniženje robe i do 50 odsto uticalo da se poveća prodaja.

- Primjetno je bolja prodaja, ali kriza se ipak osjeća i vidi se da ljudi nemaju novca, te da manje kupuju - ističu trgovci.

Nova kolekcija

Veliki broj trgovina u RS dobio je nove kolekcije za jesen-zimu, tako da se stanovnici već mogu pripremiti za predstojeću sezonu. Ipak, kako ističu trgovci, još uvijek ne vlada veliko interesovanje za nove kolekcije jer su u toku rasprodaje i sniženja ljetne garderobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana