Laktaši: Cilj jačanje privredne saradnje Srpske i Srbije

A. J.
Laktaši: Cilj jačanje privredne saradnje Srpske i Srbije

Laktaši - Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman organizovao je prijem za učesnike "Foruma o privrednoj saradnji između RS i Srbije", koji je u Banjaluci okupio više od 80 predstavnika iz oblasti poljoprivrede, informacionih tehnologija, turizma, drvne i građevinske industrije i drugih industrijskih sektora.

Prijemu su prisustvovali i privrednici sa područja Laktaša.

- Iskoristili smo priliku da prezentujemo potencijale Laktaša i mogućnosti ulaganja. Privredna saradnja je veoma značajna sa obje strane Drine - rekao je Kodžoman i dodao da privreda Srpske ne treba biti konkurent Srbiji, nego da treba da sarađuju i traže zajedničko mjesto na evropskom tržištu.

Na prijemu u Laktašima govorilo se i o razmjeni iskustava između klastera, kao i o potencijalnoj saradnji. Privrednicima je predstavljeno povoljno poslovno okruženje i investicioni potencijali ove opštine.

- Nadam se da ćemo do sljedećeg foruma ostvariti još bolju saradnju - rekla je predsjednik SO Laktaši Snježana Radetić.

Direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Srbije Vesna Mizdrak izrazila je nadu da će forum postati tradicionalan, jer predstavlja šansu za ostvarivanje međusobne saradnje, razmjenu iskustva i mišljenja među privrednicima svih sektora.

Direktor Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić je rekao da opština Laktaši, kao i niz drugih opština u Srpskoj, počiva na malim i srednjim preduzećima.

- Po statistici EU imamo više od 99 odsto malih i srednjih preduzeća, zbog čega smo iskoristili priliku da predstavimo potencijale poslovnih okruženja među kojima su i Laktaši - rekao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana