Lagard: Evropa na raskrsnici

Agencije
Lagard: Evropa na raskrsnici

Njujork - Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard pozvala je evropske lidere da djeluju bez odlaganja radi prevazilaženja dužničke krize u evrozoni.Ona je u Njujorku rekla da, pet godina od početka krize, još nije ostvaren cilj stvaranja bezbjednog finansijskog sistema.

„I dalje smo daleko od konačnog odredišta. Rizici rastu iz dana i dan i mi se nalazimo na raskrsnici”, rekla je Lagard, a prenosi AFP.

Ona je ovim komentarom reagovala na nedavni nastup njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je govorila o dugoročnim planovima za obnovu Evrope, dok ostali lideri insistiraju na brzim rješenjima.

„Političari treba da predstave jasnu mapu puta o tome kako da se ovaj posao odradi – ne samo da gledaju narednih pet ili deset godina, nego i naredne sedmice i mjesece”, rekla je Lagard.

Ona je napomenula da je stabiliovanje evropskih banaka u interesu svih i da će za to biti potrebno naći rješenje na evropskom nivou.

„Dozvolite mi da budem jasna. Rješenje za evropske banke je u Evropi. To znači veće angažovanje Evrope, a ne manje”, zaključila je direktorka MMF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana