Kvalitet benzina po najstrožim evropskim standardima

M. Č.
Kvalitet benzina po najstrožim evropskim standardima

BANjALUKA - Rafinerija nafte Brod danas će svečano pustiti u rad novoizgrađeno postrojenje u kojem će se proizvoditi benzin čiji će kvalitet odgovarati najstrožim evropskim standardima, a koji će se postići smanjenjem sadržaja benzola u benzinu.

U saopštenju "Optima grupe", u čijem sastavu je brodska Rafinerija, navodi se da će poslije puštanja u rad novog postrojenja, već u 2012. godini biti proizvedeno 290.000 tona benzina.

- Tom količinom goriva može da se napuni više od 7,5 miliona automobila. Pri tome, prema planu Rafinerija će raditi sa polovinom svoje projektne snage - ističe se u saopštenju.

Investicije u obnavljanju proizvodnih kapaciteta sekcija broj 31, 32, 34, 36 i 37 iznose oko osam miliona evra, dok investicije za izgradnju novih postrojenja iznose više od deset miliona evra.

Svečanom otvaranju novog postrojenja prisustvovaće predsjednik RS Milorad Dodik, ministar energetike Ruske Federacije Sergej Šmatko, direktor Rafinerije nafte Brod Sergej Kraščuk, te generalni direktor "Zarubežnjefta" Nikolaj Brunič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana