Kupcima Telekoma dato još vremena

Glas Srpske
Kupcima Telekoma dato još vremena

BEOGRAD - Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za kupovinu 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" produžen je do 31. marta 2011. godine, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija Srbije.

Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju dijela kompanije produžila je prvobitni rok sa 21. februara na kraj marta da bi se "Frans Telekomu" i "Dojče Telekomu", ali i ostalim učesnicima, dalo dovoljno vremena da prouče tendersku dokumentaciju kako bi dali što kvalitetnije ponude.

Vlada Srbije krajem decembra prošle godine odredila je minimalnu početnu cijenu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma" od 1,4 milijarde evra.

Tendersku dokumentaciju za srpsku kompaniju do sada je otkupilo sedam telekom operatera, i to "Dojče Telekom", "Frans Telekom", "Telekom Austrija", "Amerika movil", "Veder investments" , "Turksel" i "Vimpelkom".

Po isteku roka za dostavljanje obavezujućih ponuda Vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija "Mobi 63" (bivši "Mobtel") u julu 2006. godine.

"Telekom Srbija" posjeduje i telekomunikacione kompanije "M:tel" u Crnoj Gori i "Telekom Srpske" u Republici Srpskoj, a cijela "Telekom Srbija" grupa imala je 2009. godine ukupno 7.700.000 korisnika mobilne telefonije i 3.400.000 korisnika fiksne telefonije, te oko 485.000 korisnika interneta.

Slim i Saviris

Učešće kompanija "Forbsovog" najbogatijeg čovjeka na svijetu Meksikanca Karlosa Slima i egipatskog milijardera Nagiba Savirisa u trci za srpski "Telekom" prema mišljenju mnogih analitičara značajno će podići vrijednost kompanije iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana