Kupcima punta u RS uručeni ključevi

Tanja Milaković
Kupcima punta u RS uručeni ključevi

BANjA LUKA - Prvim kupcima subvencionisanih automobila "fijat punto" u Republici Srpskoj juče su u Banjoj Luci uručeni ključevi dugo očekivanih vozila iz kragujevačke fabrike.

Ključevi prvog od devet vozila uručeni su kupcu Draganu Triviću i Banje Luke, dok će preostalih 36 vozila koji su stigli u RS biti uručeni sljedećih dana.

- Dugo sam čekao vozilo, ali se na kraju čekanje isplatilo. "Punto" mi je uručen baš na dan moje krsne slave, što je za mene veća radost i sreća. U vremenu u kojem živimo teško je izdvojiti novac za novi automobil, tako da sam iskoristio priliku da zamijenim staro vozilo i uz subvencije kupim novo - rekao je Trivić.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković kazao je da je u prvoj grupi u Srpsku stiglo 45, dok bi ostalih 255 vozila iz prvog kontigenta u Banjoj Luci trebalo da bude do 15. decembra.

- S obzirom na to da je interesovanje za kupovinu "punta" u Srpskoj veliko i da se prijavilo oko hiljadu zainteresovanih kupaca, nastojaćemo da nastavimo saradnju sa Srbijom i u sljedećoj godini našim kupcima omogućimo i kupovinu automobila "fijat punto" na gas - kazao je Gluhaković.

On je podsjetio da su kupci u Srpskoj za automobil izdvojili 5.999 evra, Vlada Srpske subvencionisala je kupovinu vozila sa 1.350 evra, a Vlada Srbije sa 613 evra.

Gluhaković je dodao da su kupci u Komercijalnoj i Unikredit banci mogli da podignu kredit za kupovinu vozila na sedam godina, a mjesečna rata iznosi oko 140 maraka.

Komercijalni direktor preduzeća "Fijat automobili Srbija" Dragoljub Petrović rekao je da je isporuka vozila kupcima u Srpskoj rezultat saradnje dviju vlada.

- Žao mi je što je samo 300 automobila odobreno za isporuku u RS u ovoj godini, jer imamo velike kapacitete i za RS i BiH mogli bismo da isporučimo od 2.000 do 3.000 vozila - rekao je Petrović.

Dodao je da svaki "punto" koji je stigao u Srpsku ima osnovni paket opreme, koji uključuje air bag za vozača i suvozača, kao i klimu.

"Samaks"

Direktor banjolučke firme "Samaks", ovlašćenog dilera "Fijat automobila Srbija", Milenko Čudić istakao je da je do sada sa kupcima potpisano više od 200 predugovora, a zbog velikog interesovanja stanovnika Srpske očekuje se da bi se "fijat punto" u "Samaksovom" salonu mogao naći i sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana