Kravčenko: Novo postrojenje za proizvodnju goriva evro kvaliteta

Večernje novosti
Kravčenko: Novo postrojenje za proizvodnju goriva evro kvaliteta

Beograd - Naftna industrija Srbije sutra će pustiti u rad postrojenje Rafinerije Pančevo, koje će omogućiti da se u Srbiji proizvodi gorivo evro kvaliteta, izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

- Završena je modernizacija prerađivačkog kompleksa koja je trajala više od dve godine i koštala 500 miliona evra. U NIS je, u poslednje tri godine, uloženo 1,5 milijardi evra - rekao je Kravčenko za beogradske „Večernje novosti”.

On je objasnio da će puštanjem u rad novog postrojenja NIS u potpunosti preći na proizvodnju goriva koji će odgovarati najstrožim standardima – evro 5 i izrazio uvjerenje da će do kraja godine to gorivo dobiti evropski sertifikat.

Kravčenko je rekao da je u Rafineriji nafte Pančevo u planu izgradnja kapaciteta za preradu teških ostataka, čija će vrijednost moći da se uporedi s ovim najnovijim postrojenjem.

U Rafineriji nafte Novi Sad naredne godine će, kako je najavio Kravčenko, započeti izgradnja fabrike za proizvodnju baznih ulja, vrijednosti oko 100 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana