Kompanija Njujork tajms prodala novine Boston Glob za 70 miliona dolara

Agencije
Kompanija Njujork tajms prodala novine Boston Glob za 70 miliona dolara

Njujork - Kompanija Njujork Tajms objavila je dans da je pristala da proda novine Boston Glob za 70 miliona dolara u gotovini vlasniku bejzbol tima Boston Red Soks, prenose agencije.

Njujork Tajms, vodeća američka novina, prodao je Glob za djelić sume od 1,1 milijardi dolara koju je platio za bostonske novine u 1993. godine.

Kupac je Džon V. Henri, vlasnik Boston Red Soksa, saopštio je Njujork Tajms.

- Nagrađivani žurnalizam Boston Globa, kao i njegova bogata tradicija i izvrsnost etablirali su ga kao jednu od najuglednijih medijskih firmi u zemlji - navodi Henri u saopštenju objavljenom u Globu.

U prodaju su uključene i ostale medijske kuće koje pripadaju Njujork Tajmsu u Novoj Engleskoj - regiji oko Bostona - kao što su vebsajt Boston.com, direktna mejl marketinška kompanija Globe Direct, i The Worcester Telegram and Gazette, lokalne novine koje se izdaju u centralnom Masačusetsu.

Boston Glob se borio s padom tiraža i prihoda, dok je kompanija Njujork Tajms tokom proteklih godina prodavala svoja regionalna izdanja. 

Novine stare 141 godinu bile su u vlasništvu porodice Tejlor od 1873. godine do vremena kada ju je kupio Njujork Tajms.

Tada je to bila najviša cijena ikada isplaćena za jedne američke novine, navodi Njujork Tajms.

Henri (63) koristio je milione koje imao u investicionim fondovima da postane vlasnik Red Soksa i engleskog fudbalskog kluba Liverpul.

On je takođe suvlasnik Roush Fenway Racing, NASCAR tima, pišu novine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana