Kompanija „m:tel“ stub privrede Srpske

Danijela BAJIĆ
Kompanija „m:tel“ stub privrede Srpske

BANjALUKA – U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije, kao i mnogobrojnih zvanica iz svijeta telekomunikacija, privrede i nauke večeras je u Banjaluci svečano obilježen Dan „Telekoma Srpske“.

Ovo je bila i prilika da se na izuzetnom primjeru „m:tel“-a ukaže važnost međusobne saradnje dvije zemlje, kao i značaj ulaganja ove društveno odgovorne kompanije u važne segmente društva.

Generalni direktor "m:tel-a" Jelena Trivan istakla je da je "Telekom Srpske", koji je dugo godina stub privrede, lani proglašen za kompaniju sa najvećim profitom u BiH.

- To je zvanično najbolje sprovedena privatizacija i najbolja strana investicija Srbije. U tom smislu imamo puno razloga da večeras slavimo. Ovdje su predstavnici vlasti BiH i Republike Srpske da sa nama podijele zadovoljstvo i radost. Mogu da obećam da će i ova godina biti jednako dobra poslovna godina i da ćemo ulagati u ovu zajednicu i humanitarne projekte kao i do sada – kazala je Trivanova.

Čestitajući upravi "Telekoma Srpske" za uspješan rad i sjajne rezultate koje postižu, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je što je ovakva kompanija sastavni dio zajednice, kazavši da je riječ o društveno odgovornoj kompaniji koja redovno izvršava svoje obaveze prema radnicima i državi.

-Želimo da se „m:tel“ razvija, da ubuduće zapošljava još više ljudi i pokazuje još više sposobnosti. Sigurna sam da je to zajednički poduhvat i nas koji trebamo da pravimo dobar ambijent za poslovanje za ljude koji su na ovako izazovnim poslovima, a to su poslovi vođenja velikih kompanija koji treba da vode računa o svim ovim stvarima – poručila je Cvijanovićeva.

Čestitkama se priduržio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić. On je rekao je ovo ujedno i jubilej Republike Srpske budući da je njena konekcija sa svijetom uglavnom bazirana na infrastrukturi "m:tel"-a.

-Nadam se da ćemo i u budućem vremenu podržavati i imati sigurnu budućnost i sigurne integracije, ne samo sa EU, nego i sa svijetom. „m:tel“ odnosno „mts“ najveća kompanija za telekomunikacije i u zemljama bivše Jugoslavije i da njihove pakete možemo da kupimo i u Austriji, Švajcarskoj i u mnogo zemalja Evrope, tako da ponosno pripadamo toj nacionalnoj porodici – kazao je Stevandić.

Prema riječima premijera Srpske Radovana Viškovića, "m:tel" je izrastao u najbolju i najveću kompaniju u sferi telekomunikacija u BiH, a koja se nalazi u Srpskoj.

-Društveno odgovorna kompanija koja ulaže u kadrove i u sve one sadržaje koji su ih doveli na ovu poziciju i mislim da su na pravom putu da tako nastave i ubuduće – kazao je Višković, posebno se zahvalivši za kampanju koja je pokrenuta prije više od godinu i po, a koja djeci u školama obezbjeđuje siguran internet.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana