Kompanija Hjulit – Pakard ukida 25.000 radnih mjesta

Agencije
Kompanija Hjulit – Pakard ukida 25.000 radnih mjesta

Vašington - Kompanija Hjulit-Pakard planira da smanji broj zaposlenih od osam do deset odsto ukidanjem minimum 25.000 radnih mjesta, saopštili su izvori iz kompanije, prenose agencije.

Razgovara se o odluci o ukidanju radnih mjesta, u koje se uključuje i penzionisanje pojedinih radnika, ali još ništa nije dogovoreno.

Kompanija Hjulit-Pakard, koja zapošljava više od 300.000 ljudi u svijetu, mogla bi da saopšti novi plan restrukturiranja već naredne sedmice, tokom objavljivanja tromjesečnih rezultata, precizirali su isti izvori.

Američki mediji prenose danas da će izvršna direktor kompanije Med Vitmen u srijedu predstaviti novi program razvoja kompanije, koji uključuje i masovna otpuštanja.

Novi program razvoja podrazumeva nešto više od prostog gašenja radnih mjesta, jer će novac koji bude dobijen takvom uštedom biti investiran u razvoj kompanije.

Između 10.000 i 15.000 otpuštenih biće iz sektora za planiranje i razvoj, dok će oko 5.000 zaposlenih dobiti ponudu za prevremenu penziju uz otpremninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana