Koka-kola i milka najjače robne marke

Glas Srpske
Koka-kola i milka najjače robne marke

BEOGRAD - Najpoznatije robne marke široke potrošnje u regionu su "Koka-kola", "milka" i "argeta", pokazalo je istraživanje "Produkt grup menadžera", prenijele su agencije.

Prema podacima koje je "Produkt" prikupio u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji sa Kosovom, Makedoniji i Crnoj Gori od aprila do juna na rang-listi 25 najboljih robnih marki nalazi se 15 marki iz regiona, dok ostalih deset čine proizvodi globalnih multinacionalnih kompanija sa dugogodišnjom tradicijom.

- Na listi najbolje plasiranih robnih marki nalaze se i papirne maramice "paloma", sok "fanta", krema za njegu lica "nivea", začin "vegeta", vitaminski napitak "cedevita", "žilet", "smoki", "kokta", "plazma" keks, "pepsi", toaletni papir "paloma", "negro" bombone, keks "domaćica", "orbit" žvake, "kiki" bombone, čokolade "dorina" i čokoladice "snikers". U prvih 25 našli su se i "jafa" keks, "medeno srce", "neskafe", "neskvik" i "fruktal" sokovi - naveli su iz "Produkt grup menadžera" i dodali da tržište regiona čini oko 22 miliona potrošača.

Sve robne marke koje su se našle među prvih 25 već duže vrijeme prisutne su na tržištu.

- Mogućnost za uvrštavanje na ovu rang-listu, zbog veličine tržišta, imaju samo srpske robne marke - stoji u saopštenju.

"Moć"

Iz "Produkt grup menadžera" navode da je "moć" robnih marki koje se nalaze na tržištu regiona izračunata na osnovu stepena prepoznatljivosti, iskustva i korišćenja marke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana