Ko je najbogatiji Nijemac?

Tanjug
Ko je najbogatiji Nijemac?

Berlin -- Bogati Nijemci su, uprkos dužničkoj i evro-krizi, postali još bogatiji i lane je ukupna imovina 100 najbogatijih Nijemaca sa 307, porasla na 324,6 milijardi evra.

A na vrhu liste i dalje je ostala porodica vlasnika samoposluga ''Aldi''.

Vrh ''zlatnog brijega'' pripada ''Aldi-porodici''- Karl Albreht (92) je najbogatiji Nijemac sa 17,2 milijarde evra, dok su na drugom mjestu njegovi bratići, Berthold (58) i Teo (62), koji imaju 16 milijardi evra.

Na trećem mjestu je Diter Švarc, sa 12 milijardi evra, na četvrtom porodica Rajman, sa 11 milijardi evra, na petom Suzana Klaten, vlasnica BMW i Altane, koja i dalje najbogatija Nijemica, sa imovinom procijenjenom na devet milijardi evra.

Prema ''Menadžer magazinu'', na šestom mjestu je porodica Oto čija je imovina 8,2 miljarde evra, na sedmom porodica Virt  sa imovinom od osam milijardi, na osmom su brat i sestra Ginter i Danijela Herc  čija je investitorska kuća vrijedna sedam milijardi evra, koji su nekada bili vlasnici ''Čibo'' lanca prodavnica.

Na devetom mjestu je porodica Etker  sa imovinom od 6,9 milijardi, a na desetom Štefan Kvant, brat Suzane Klaten vlasnice BMW, sa 6,6 milijardi evra.

Prvi put na listi 500 najbogatijih našao se i čuveni bivši fudbaler Franc Bekenbauer, sa imovinom od 150 miliona evra, i baš je ''kajzer Franc'' posljednji na toj listi najbogatijih Nijemaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana