Kinezi zainteresovani za energetski sektor RS

M. Č.
Kinezi zainteresovani za energetski sektor RS

BANjALUKA - Predstavnici kineske kompanije "CMEC", China Machenerdž and Engeenering Compandž, zainteresovani su za projekte iz oblasti energetike i spremni su za saradnju sa Republikom Srpskom u toj oblasti.

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić i ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević razgovarali su juče u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije "CMEC" o mogućnostima saradnje u oblasti energetike.

- Premijer Džombić upoznao je predstavnike kineske kompanije sa energetskim potencijalima Srpske, kako u oblasti hidroenergije tako i sa mogućnostima investiranja u termoelektrane. On je podsjetio da je u RS iskorišćeno svega 30 odsto hidropotencijala. Takođe je naglasio da, prema istraživanjima, na području Ugljevika postoji mogućnost izgradnje čak četiri termoelektrane - saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću poslije sastanka.

Džombić je ukazao na spremnost Vlade RS za saradnju i u oblastima poljoprivrede, izgradnje putne infrastrukture te izgradnje sistema odbrane od poplava i irigacionog sistema.

Tokom sastanka bilo je riječi i o ekonomskoj i političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a Džombić je naglasio da je RS ekonomski i politički stabilna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana