Kašnjenje izlaska iz krize

Glas Srpske

BEOGRAD - Sve zemlje u regionu kasne sa izlaskom iz ekonomske krize, a jedino u zemljama gdje je još prisutan "medeni mjesec nacionalizma" građani smatraju da im zemlja ide u dobrom pravcu, iako to nije realno tako, rekao je direktor beogradske agencije za istraživanje javnog mnjenja "Ipsos Stratedžik marketing" Srđan Bogosavljević.

Na okruglom stolu o standardu građana Srbije u odnosu na zemlje regiona on je pojasnio da je riječ o Crnoj Gori, gdje još postoji zadovoljstvo građana što je zemlja postala nezavisna, u Makedoniji, gdje se javlja želja za jačanjem nacionalnog identiteta, i u BiH, prenijele su agencije.

- U tri najznačajnije zemlje u regionu - Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, narod brine isključivo o ekonomiji i smatra da bi prioritet države trebalo da budu ekonomske teme - kaže Bogosavljević.
On je naveo da, kada se uporede ekonomski pokazatelji zemalja u regionu, može se konstatovati da "još nema napretka", a stanovništvo svih zemalja smatra da bi njihove države trebalo da se bave temama kao što su nezaposlenost, životni standard, plate, siromaštvo...
Bogosavljević je ocijenio da sve zemlje u regionu kasne sa izlaskom iz krize dodajući da u većini zemalja dolaze izborne godine, te je vrlo vjerovatno da će u mnogim zemljama doći do promjene vlasti.
Okrugli sto "Kako se živi u Srbiji u odnosu na zemlje okruženja" održan je u organizaciji agencije Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana