Kasipović i Rižinašvili potpisali sporazum o saradnji u oblasti energetike

Agencije
Kasipović i Rižinašvili potpisali sporazum o saradnji u oblasti energetike

Banjaluka - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović i potpredsjednik Upravnog odbora ruske kompanije “Rushidro” Džordž Rižinašvili potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti elektroenergetike, prenose agencije.

Kasipović je istakao da je potpisani Sporazum sjajna najava budućih poslova Vlade Srpske i “Rushidra”.

- Republika Srpska mora predočiti ukupan potencijal i dokazati da smo dovoljno dobar i kvalitetan partner u šta sigurno nema sumnje.

Potencijal i mogućnosti ove ruske kompanije zaista su impresivni - rekao je Kasipović.

On je naglasio da ranije investicije u Srpsku iz Ruske Federacije definitivno uvjeravaju da se i saradnji sa “Rushidrom” mora pristupiti na odgovoran način.

Rižinašvili je istakao da je potpisivanje Sporazuma sa Vladom Srpske početak mukotrpnog i dugog posla.

- U naredne dvije godine naša kompanija treba da instalira na teritoriji Ruske Federacije više hiljada stanica jačine 8.000 megavata. Bez obzira na taj ogroman zadatak mi pokušavamo da realizujemo projekte u inostranstvu i ovo je prvi korak u tom pravcu - rekao je Rižinašvili.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević naglasio je da su predstavnicima ruske kompanije predstavljeni hidroenergetski projekti.

- Vlada Srpske i resorno ministarstvo će sve potencijale staviti na raspolaganje kako bi izgradnja hidroenergetskih objekata u Republici Srpskoj bila što efikasnija i brža - kaže Kovačević.

On je naveo da će biti formirane radne grupe koje će realizovati potpisani Sporazum, te da bi sve projekte istraživanja finansirala ruska kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana