Južni tok ne može se obnoviti u originalnoj formi

Agencije
Južni tok ne može se obnoviti u originalnoj formi

Budimpešta - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da projekat izgradnje gasovoda "Južni tok" propao zbog protivljenja Evrope i da se ne može obnoviti u originalnom obliku.

"Ako bi Brisel podržao tu ideju, mogao bi da se izgradi ogranak ili krak koji bi povezivao Bugarsku sa drugim gasovodom koji Rusija planira", rekao je Putin nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti, prenio je Rojters.

Putin je istakao da je Rusija spremna da razmotri mogućnost saradnje sa svim kompanijama na izgradnji gasovoda preko Turske, dodajući da uloga Mađarske kao tranzitne zemlje nije umanjena nakon otkazivanja projekta "Južni tok".

"Na žalost, kao što znate, morali smo da otkažemo projekat 'Južni tok'. Vjerujem da to iskustvo saradnje sa mađarskim partnerima može da se iskoristi i u radu sa našim turskim prijateljima u vezi sa takozvanim 'Turskim tokom'", rekao je Putin, prenio je večeras "Sputnjik".

On je dodao da tu postoje različite opcije i da je Rusija spremna da o njima razgovara sa svakim ko je zainteresovan za saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana