Još nije raspisan poziv za aukciju Krajinapetrola

Agencije
Još nije raspisan poziv za aukciju Krajinapetrola

Banjaluka - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske još nije raspisala poziv za aukciju “Krajinapetrola”, rekao je direktor ovog preduzeća Milovan Bajić, prenose agencije.

Bajić kaže da će aukciju raspisati Investiciono-razvojna banka, kao prodavac državnog dijela kapitala “Krajinapetrola”, kada odluka Vlade Republike Srpske bude objavljena u Službenom glasniku.

On se nada da će biti dovoljno kupaca i očekuje da će se na aukciji takmičiti ozbiljne, dovoljno jake, regionalne ili internacionalne kompanije.

Bajić smatra da ima dovoljno dobrih razloga da se ulaže u “Krajinapetrol” ali ne treba odugovlačiti.

Ova firma, prema njegovim riječima, ima dobre lokacije i stalne kupce, prepoznatljiva je po kvalitetu goriva koje prodaje, likvidna i nije kreditno prezadužena.

- Ozbiljni investitori treba da ulažu u žKrajinapetrolž, koji posjeduje 16 pumpi, najveću punionicu tečnog naftnog gasa u BiH u Ramićima, skladište za dizel i benzine u Dervišima, kapaciteta 4,6 miliona litara - ocijenio je Bajić.

U strukturi kapitala “Krajinapetrola” državni kapital čini 42,2 odsto akcija, dok Fond za restituciju Republike Srpske ima 3,25 odsto akcija.

Ostali akcionari su kompanija “Ina” koja ima 9,7 odsto, “Petrobart Limited Gibraltar” koji ima 25,3 odsto akcija, Fond PIO sa 6,5 odsto, te akcionari po vaučer ponudi 13 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana