Jeftinije gorivo iz brodske rafinerije

Goran Obradović
Jeftinije gorivo iz brodske rafinerije

BANjA LUKA - Menayment preduzeća "Petrol" donio je odluku da od danas snizi cijene goriva koje je proizvedeno u Rafineriji nafte u Brodu.

Na benzinskim pumpama ovog preduzeća nalazi se kompletan asortiman robe iz Rafinerije nafte u Brodu, a odluka o pojeftinjenju stupila je na snagu u ponoć.

Izvršni direktor sektora za menayment firme "Petrol" Nikola Lalić istakao je da će cijene goriva biti snižene za od tri do 14 feninga.

- Za tri feninga jeftiniji je motorni "benzin 98" dok su "evrodizel" i lož-ulje ekstra lako pojeftinili za 14 feninga. Od danas za motorni "benzin 98" treba izdvojiti 1,4 marke, za bezolovni benzin 1,34 marke, za "evrodizel" 1,33 KM, "dizel D2" 1,27 KM, a za lož-ulje ekstra lako 1,1 KM - istakao je Lalić.

Napomenuo je da će zbog troškova transporta cijene biti uvećane za dva feninga na području poslovnih centara u Istočnom Sarajevu i Trebinju.

On je dodao da se "Petrol" odlučio na ovakav potez zbog toga što je dugo imao veće cijene u odnosu na konkurente.

- S obzirom na to da se radi o robi domaćeg proizvođača, odnosno Rafinerije nafte u Brodu, odlučili smo se na ovakve mjere. Sve smo to uradili da bi "Petrol" došao u poziciju konkurentnosti na tržištu sa domaćim proizvodom - naglasio je Nikola Lalić.

Prodaja

Lalić je rekao da se dizel-gorivo iz brodske rafinerije nafte veoma dobro prodaje.

- Dizel gorivo D2 se mnogo bolje prodaje u odnosu na "evrodizel" i to prije svega zbog njegovog veoma dobrog kvaliteta, ali i povoljnije cijene - rekao je Lalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana