JAT od 2012. leti za SAD

Glas Srpske
JAT od 2012. leti za SAD

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Srbije Miodrag Miljković rekao je da bi, pošto je Skupština Srbije usvojila Zakon o vazdušnom saobraćaju, direktni letovi "JAT ervejza" za SAD mogli da počnu do sredine 2012. godine.

Miljković je najavio da bi JAT za te potrebe iznajmljivao avione.

- Za direktne letove ka SAD, prema normativnim kriterijumima koje zahtijevaju američke vazduhoplovne vlasti, do sada je najviše nedostajalo usvajanje zakona o vazdušnom saobraćaju. Sada je preostalo još samo usaglašavanje domaćih normativnih akata sa svetskim i dolazak američkih vazduhoplovnih vlasti u Srbiju da provere u kojoj meri su zadovoljeni ti uslovi - objasnio je Miljković, javio je RTS.

Govoreći o Vladinoj odluci, donesenoj u aprilu, o osnivanju novog preduzeća koje bi trebalo da preuzme ulogu nacionalnog avioprevoznika, Miljković je objasnio da je u toku javna nabavka za izbor konsultanta za ovaj posao.

- "Turkiš erlajnz" čeka da se završi taj proces i verovatno će se pojaviti na tenderu za strateškog partnera za domaćeg nacionalnog avioprevoznika - rekao je Miljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana