Jat ervejz dobio novo rukovodstvo

Glas Srpske
Jat ervejz dobio novo rukovodstvo

BEOGRAD - Vlada Srbije imenovala je juče dosadašnjeg zamjenika generalnog direktora "Jat ervejza" Vladimira Ognjenovića za vršioca dužnosti generalnog direktora kompanije, a Dušana Bajića za predsjednika Upravnog odbora.

Prethodno su direktor "Jata" Srđan Radovanović i predsjednik UO Saša Vlaisavljević podnijeli ostavke, javile su agencije.

Vlada je na telefonskoj sjednici usvojila i zaključak kojim se predlaže Skupštini "Jata" da za članove UO izabere Damira Kondića i Stojana Dimitrovskog.   

Na vanrednoj sjednici Skupštine Akcionarskog društva "Jata", koja je počela juče kasno popodne, razmatran je izvještaj o poslovanju nacionalnog avioprevoznika u ovoj godini. Juče je održana i sjednica Upravnog odbora kompanije.

Promjeni čelnih ljudi "Jat ervejza" prethodili su višednevni napisi medija o lošem poslovanju kompanije, za šta je, prema ocjeni medija i bivšeg predsjednika UO Saše Vlaisavljevića, odgovoran Srđan Radovanović.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić rekao je juče da je iznenađen Radovanovićevim istupanjem sa čela kompanije, te da se pitanje nacionalnog avioprevoznika ne može riješiti bilo čijom ostavkom.

Mrkonjić je istakao da je Vlada Srbije ranije napravila strategiju sa planovima za "Jat ervejz" i da će u svakom slučaju država imati svoju aviokompaniju tako što će se "Jatu" pronaći strateški partner ili će biti osnovana nova kompanija, a stara otići u stečaj.

- Vlada Srbije još nema definitivnu odluku o kojoj varijanti će biti reč - ukazao je Mrkonjić i dodao da je upravo menadžment "Jata", sa Radovanovićem na čelu, imao zadatak da utvrdi koje je rješenje najbolje.

Radovanović

Srđan Radovanović podnio je ostavku poslije dvije sedmice spekulacija da će Vlada zatražiti njegovu smjenu. On je javno kritikovan zbog nekoliko kontroverznih poslovnih odluka, između ostalih za popravku motora u Njemačkoj umjesto u "Jat tehnici", ali i zbog ogromnog trošenja novca za reklamiranje. Prigovarano mu je i da se ne razumije u funkcionisanje avioindustrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana