Jat ­će biti prodat privrednicima

Glas Srpske
Jat ­će biti prodat privrednicima

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da "Jat ervejz" neće biti prodat tajkunima već privrednicima, od kojih se za osnivanje nove aviokompanije očekuje oko trideset miliona evra, prenijele su agencije.

Mrkonjić je rekao da je to otprilike polovina potrebnog novca i da će država dati drugu polovinu i "neki dinar više".

- Ne znam šta znači reč tajkun, pošto pripadam starijoj generaciji - rekao je Mrkonjić, koji je ponovio da će nova srpska aviokompanija biti formirana do kraja mandata ove vlade.
Odgovarajući na pitanje da li se "Jat" nudi biznismenu Miroslavu Miškoviću, Mrkonjić je rekao da će biti ponuđen onome ko ponudi više novca, navodeći da pregovore vodi premijer Mirko Cvetković i da u njega ima povjerenja.
Mrkonjić je rekao da treba promovisati upliv privatnog kapitala, jer će od toga imati koristi.

On je kazao da će sve što vrijedi biti preneseno u novu aviokompaniju, koja će dobiti novu flotu sljedeće godine, a dugovi će ostati državi.

Predsjednik MK grupe Miodrag Kostić potvrdio je da je spreman da zajedno sa grupom srpskih privrednika uloži novac u osnivanje nove srpske aviokompanije.

Kostić je za B92 kazao da će to učiniti "iz čistog altruizma".
On je naveo da bi novac u novu aviokompaniju trebalo da uloži bar deset privrednika i da bi osnivački ulog trebalo da iznosi 25 miliona evra.

Prema pisanju srpskih medija, grupu srpskih privrednika koja se pominje kao potencijalni kupac kompanije "Jat ervejz" predvodi vlasnik "Delte" Miroslav Mišković, a u njoj su i vlasnici "MK grupe" Miodrag Kostić, "Farmakoma" Miroslav Bogićević i "Interkomerca" Goran Perčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana