Jafica za sada iz Španije, bez GMO

B92
Jafica za sada iz Španije, bez GMO

Beograd - Nacionalna organizacija potrošača Srbije saopštila je da se novi proizvod kompanije Crvenka "jafica" privremeno proizvodi u Španiji i nema GMO sastojaka.

NOPS se oglasila povodom, kako navode, glasina koje su se posljednjih nekoliko dana širile društvenim mrežama o tome da je izmještanje proizvodnje proizvoda "jafica" kompanije Crvenka u Španiju ujedno i znak da ovaj proizvod sada u Srbiju stiže sa genetski modifikovanim sastojcima.

NOPS saopštava da su, nakon provjere s proizvođačem, nedvosmisleno utvrdili da je riječ o privremenom izmještanju proizvodnje proizvoda "jafica", za koju se trenutno koristi vrhunska oprema koja se fizički nalazi u Španiji, a do trenutka pristizanja i instaliranja nove opreme u Crvenki.

"'Jafica' brend je zaštićeni žig kompanije Jafa Crvenka, a proizvod je osmišljen, razvijen i svakodnevno kontrolisan od strane ljudi u kompaniji Jafa Crvenka", navodi se u saopštenju.

Uz to, NOPS tvrdi i da "jafica" nema GMO sastojaka u sebi, kao ni vještačkih boja i aroma. Proizvodi se po najstrožim evropskim i svjetskim standardima kvaliteta (HACCP, IFC, BRC...) na opremi koja je vlasništvo kompanije Natra, jednog od lidera u proizvodnji čokolade u EU. Pored fabrika u Španiji, Natra posjeduje i fabrike u Belgiji, Francuskoj itd.

"Zbog narušenog ugleda i pozicije na tržištu, kompanija Jafa Crvenka "razmatra i opciju ulaska u pravni proces protiv pokretača ove prljave kampanje", navodi se u zvaničnom dopisu koji je NOPS dobio od direktora marketinga kompanije, gospodina Aleksandra Poznanića.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana