Izvještaji pred Savjetom za privatizaciju

M. Č.
Izvještaji pred Savjetom za privatizaciju

BANjALUKA - Savjet za privatizaciju RS trebalo bi danas da razmatra izvještaje Investiciono-razvojne banke RS, Poreske uprave i Inspektorata RS o sprovedenoj kontroli u Fabrici duvana Banjaluka, potvrđeno je "Glasu Srpske" u IRB-u.

- Izvještaj IRB-a o sprovedenoj kontroli u Fabrici duvana Banjaluka u ponedjeljak je upućen Savjetu za privatizaciju RS. Savjet je najavio sjednicu za danas, na kojoj će se razmatrati  ovi izvještaji - kazali su u IRB-u.

Savjet za privatizaciju RS zadužio je 10. marta IRB, PURS i Inspektorat da što prije obave kontrolu ugovora o privatizaciji Fabrike duvana Banjaluka.

Predsjednik Upravnog odbora i većinski vlasnik Fabrike duvana Banjaluka Nebojša Antonić potpisao je početkom marta novu izmjenu i dopunu sistematizacije radnih mjesta, kojom je u ovom preduzeću predviđen otkaz za 30 radnika.

Predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća Miroslav Marinković rekao je da je većina tih radnika za sada još u fabrici i da je "neko stopirao najavljene otkaze".

Preduzeće "Antonić trejd", čiji je vlasnik Nebojša Antonić, kupilo je 55 odsto državnog kapitala banjalučke Fabrike duvana u septembru 2006. godine za oko 2,1 milion KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana