Izgradnja druge dionice autoputa najkasnije početkom jeseni

Agencije
Izgradnja druge dionice autoputa najkasnije početkom jeseni

Banjaluka - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da bi izgradnja druge dionice autoputa od Prnjavora do Banjaluke trebalo da počne tokom ljeta ili najkasnije početkom jeseni, prenijele su agencije

- Slijede nam pregovori sa Evropskom investicionom bankom /EIB/, koja je potvrdila sve što je preduzeće "Autoputevi Srpske" uradilo do sada. U narednih mjesec i po dana sa ovom bankom treba da završimo proceduru pripreme za ugovor o kreditnoj liniji - rekao je Čubrilović novinarima.

On je dodao da je EIB potvrdio izbor izvođača radova na dionici autoputa od Prnjavora do Banjaluke i da se početak radova očekuje tokom ljeta ili najkasnije početkom jeseni.

Čubrilović nije mogao da potvrdi kada će početi naplata putarine na autoputu Banjaluka – Gradiške zbog kašnjenja sa određenim procedurama.

- Preduzeće "Autoputevi" kasni sa određenim procedurama, studije nisu završene na vrijeme, a nije na vrijeme objavljen ni tender za izgradnju objekata koji trebaju da služe u tu namjenu i na tome se radi - rekao je Čubrilović.

On je nije mogao da kaže kada da će to biti završeno, jer je "sve u rukama preduzeća "Autoputevi Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana