Izabrani najuspješniji privrednici BiH

M. M.
Izabrani najuspješniji privrednici BiH

BANjA LUKA - Na tradicionalnom izboru najuspješnijih menadžera i kompanija u BiH, koji je održan u četvrtak uveče u Banjoj Luci izabrane su privredne ličnosti 2008. godine.

Među njima su generalni direktor kompanije "m-tel" Predrag Ćulibrk, generalni direktor "Elektroprivrede RS" Branislava Milekić, generalni direktor "Željeznica FBiH" Narcis Džumhur, direktor kompanije C.I.B.O.S. iz Ilijaša Mehmadalija Hadžović, direktor "Merkatora" za BiH Mensud Lagumdžija i direktor "Konzuma" za BiH Ismir Brkić. Predsjednik uprave "Asa holdinga" iz Sarajeva Nihad Imamović proglašen je za najuspješnijeg menadžera u 2008. godini.

Najuspješnijim menadžerima u BiH, priznanje je uručio predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

- Zadovoljstvo mi je biti u društvu najboljih, jer težiti ka boljem uvijek je bila pokretačka snaga civilizacije - rekao je Radmanović.

Generalni direktor "m-tela" Predrag Ćulibrk naglasio je da se ova kompanija za kratko vrijeme nametnula u BiH kao lider u oblasti telekomunikacija.

- Kompanija ima oko 900.000 korisnika mobilne telefonije u RS i 180.000 korisnika u FBiH. Uspjeli smo da povećamo dobit kompanije za 125 miliona marka, što je za 50 odsto veći prihod u odnosu na 2007. godinu - rekao je Ćulibrk.

On je najavio da će "m-tel" do kraja ove godine ostvariti prihod od 470 miliona maraka što je za 90 miliona maraka više u odnosu na lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana