Italijani dolaze u maju

T. Š.

BANjALUKA - Prva faza radova na infrastrukturi u poslovnoj zoni "Lipova greda" u Kozarskoj Dubici biće završena do kraja aprila, a već u maju će moći da se prime prvi investitori.

Ovo je juče na seminaru pod nazivom "Finansiranje razvoja poslovnih zona" rekao načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u opštini Kozarska Dubica Miloš Ćibić. On je dodao da površina poslovne zone na kojoj se izvodi prva faza infrastrukture, a koja se nalazi uz magistralni put Kozarska Dubica - Gradiška, iznosi 21 hektar.

- Potpisali smo predugovor sa italijanskom firmom "Fransoni filati", koja je preuzela obaveze da dovede italijanske investitore u zonu, i oni će sa prvim investicijama početi odmah po završetku prve faze infrastrukture - istakao je Ćibić.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković naglasio je da su mnoge opštine u RS daleko odmakle u pripremnim radovima za razvoj poslovnih zona.

Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Milan Cvijić istakao je da će poslovne zone biti podržane sredstvima Vlade RS.

- Za 2013. godinu smo predvidjeli sredstva od četiri do pet miliona KM, koja će biti dostupna isključivo za izradu projekata za poslovne zone - rekao je Cvijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana