Ističe rok za prodaju dijela Telekoma

Glas Srpske
Ističe rok za prodaju dijela Telekoma

BEOGRAD - Tender za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" zatvara se večeras u ponoć, a Vlada Srbije očekuje najmanje četiri ponude.

Status zvaničnih ponuđača na tenderu ima šest kompanija - "Telekom Austrija", "Dojče telekom", "Turksel", "Amerika movil", "Veder investments" i "Frans telekom", prenose agencije.

Prema navodima srpskih medija, veće interesovanje za kupovinu "Telekoma Srbija" pokazali su njemački i austrijski telekom, "Turksel" i egipatski "Veder investments".

Kompanija meksičkog milijardera Karlosa Slima, najbogatijeg čovjeka na svijetu "Amerika movil" nije pokazala značajniju zainteresovanost, dok je, navode mediji, "Frans telekom" odustao.

Ukoliko na tenderu bude više od jedne ponude, kupac većinskog vlasničkog udjela u "Telekomu Srbija" biće izabran na aukciji, desetak dana poslije zatvaranja tendera.

U Ministarstvu finansija Srbije su rekli i da su potencijalni kupci obaviješteni o tome da će grčki OTE prodati svih 20 odsto akcija koje posjeduje u "Telekomu", dok će Vlada Srbije prodati 31 odsto akcija, a minimalna cijena za većinski paket je 1,4 milijarde evra.

"Telekom Srbija" posjeduje i telekomunikacione kompanije "Mtel" u Crnoj Gori i "Telekom Srpske" u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana