Ispunjeni svi uslovi prema MMF

Glas Srpske
Ispunjeni svi uslovi prema MMF

BANjA LUKA - Ministar finansija Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je Srni da je zadovoljan sjednicom Fiskalnog savjeta BiH, jer su ispunjeni svi uslovi prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) i više nema smetnji da se pristupi realizaciji stend-baj aranžmana.

- Odluka je usvojena u skladu sa poslovnikom. Žao mi je što ovu odluku nismo donijeli jednoglasno, jedino je ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić glasao protiv, ali ona je potpuno saglasna Zakonu o fiskalnom savjetu kao i pismu namjere, koji smo prije dva mjeseca uputili MMF-u -  rekao je Džombić poslije prekjučerašnje  sjednice.

On je istakao da je Vrankić glasao protiv zato što u globalnom finansijskom okviru podrazumijeva umanjenje od 40 miliona maraka za 2010. godinu, koliko iznose uštede u ovoj godini.

- U pismu namjere stavljeno je da je početni osnov za izradu buyeta za 2010. godinu praktično predstavljaju uštede koje su napravljene u državnom i entitetskim buyetima u ovoj godini -  podsjetio je Džombić.

Fiskalni savjet BiH prekjuče je u Sarajevu, usvojio je dokument pod nazivom "Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2010–2012. godina", koji je izrađen radi ispunjavanja obaveza preuzetih u svrhu sklapanja stend-baj aranžmana sa MMF-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana