Isplata svih ratnih potraživanja

Glas Srpske
Isplata svih ratnih potraživanja

SARAJEVO - Ministarstvo finansija FBiH isplatiće do kraja ove godine sav javni dug po osnovu ratnih potraživanja i stare devizne štednje, u iznosu do 1.000 maraka, rekao je juče federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda, prenijele su agencije.

On je u Sarajevu na predstavljanju rezultata rada izrazio nadu da će Ministarstvo u sljedeću godinu ući sa "saldom nula neizvršenih obaveza iz ove godine".

Istakao je da će iduća godina biti dosta teška, jer se očekuje pravi udar ekonomske krize te dodao da je zabrinut za proizvodnju, posebno izvoznu, koja trpi velike udare.

Bevanda je podsjetio da je u FBiH usvojen rebalans buyeta za ovu godinu i dodao da se nada da će Ekonomsko-socijalni savjet FBiH završiti potrebnu proceduru, kako bi Centralna banka BiH odobrila likvidna sredstva za isplatu svih obaveza.

Govoreći o kreditnom aranžmanu sa MMF-om, Bevanda je naglasio da su ispunjene obaveze za drugu tranšu kredita i kada budu isplaćena druga i treća tranša od MMF-a, kantonima će biti uplaćen 91 milion maraka.

On je istakao da će početkom 2010. godine Fondu PIO/MIO biti uplaćeno sedam miliona maraka kako bi do 5. januara bile isplaćene penzije u FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana